ZLATNI STANDARD: DOMAĆA KOMPANIJA ZA TRGOVINU SERTIFIKOVANIM FINE GOLD ZLATNIM PLOČICAMA I POLUGAMA

ZLATNI STANDARD: DOMAĆA KOMPANIJA ZA TRGOVINU SERTIFIKOVANIM FINE GOLD ZLATNIM PLOČICAMA I POLUGAMA

Izvor: https://luftika.rs/zlatni-standard-investiciono-zlato/

Zlatni Standard d.o.o. Beograd je kompanija sa liderskom ulogom u Srbiji u oblasti trgovine Fine Gold zlatnim pločicama i polugama svetskog kvaliteta i standarda.

Osnivači društva Zlatni Standard oblikuju tržište trgovine investicionim zlatom u Srbiji još od 2013. godine.

Zalaganje odabranog tima koje predvodi ovu kompaniju, stručnost i kredibilitet osnivača, doprineli su ukidanju poreza na dodatu vrednost na promet investicionim zlatom.

To je stvorilo povoljne prilike za ulaganje u ovaj plemeniti metal u Srbiji, te je ovaj vid investiranja i štednje postao relativno isplativiji i bezbedniji u trenutnim uslovima i nesigurnim ekonomskim okolnostima.

Zašto ulagati u investiciono zlato?

Iz Zlatnog Standarda poručuju da je odgovor na ovo pitanje vrlo jednostavan, pod uslovom da je investitor dobro informisan o trenutnim ekonomskim okolnostima, lokalnim i globalnim finansijskim izgledima.

Vrednost novca je promenljiva kategorija. Deset, 15 ili 50 hiljada evra za nekoliko godina neće imati istu kupovnu moć kao danas, a s obzirom na okolnosti, ta vrednost će u narednom periodu padati.

Razlog tome je pre svega očekivana stopa inflacije, neprestano i ubrzano štampanje dekretnog novca, promene na mikro i makro ekonomskom planu, kao i mnogobrojni nepredviđeni faktori, poput pandemije čiji smo trenutno svedoci, geo-političkih uticaja i sl.

Štedni depoziti fizičkih lica u bankama skoro i da ne plaćaju pozitivnu realnu kamatu (to jest, kamatu korigovanu za stopu inflacije), a u ovom trenutku čak 17 triliona američkih dolara globalno emitovanih obveznica ima negativan prinos.

Tržište nekretnina u Srbiji u dugoj polovini 2020. godine, a naročito u Beogradu i Novom Sadu je pregrejano, gledajući po svim relevantnim statističkim i drugim parametrima (na primer cena po kvadratnom metru, očekivani tržišni prinos od zakupa itd.).

Globalne makroekonomske, geopolitičke, monetarne i fiskalne okolnosti su takve da je razumno očekivati da će zlato nastaviti da bude najbolji čuvar vrednosti na srednji i duži rok.

Zlato je čuvar vrednosti

Zlato je kao vrednost korišćeno kroz istoriju. Zbog svojih nepromenljivih karakteristika i činjenice da se ne štampa, ono je i danas neprikosnoveni čuvar vrednosti.

Iz društva Zlatni Standard poručuju da je zlato i danas vrlo bitan deo svakog investicionog portfelja, jer su finansijski sistemi postali toliko krhki da svetske banke gotovo konstantno intervenišu štampanjem novog novca, što za posledicu ima obezvređivanje vrednosti novca, stvaranje finansijkog balona, prekomerne nivoe duga i rastuću nejednakost.

Svi ti faktori povećavaju rizik od obezvređivanja kapitala u slučaju štednje u banci, investiranja u nekretnine, akcije, deonice…

Šta je to investiciono zlato?

Nije svako zlato investiciono zlato.

Posebno to nije nakitno zlato, koje nije dobar izbor za investiciju ili štednju. Kupovinom nakita od zlata, mi plaćamo usluge juvelira, dizajn tog nakita, kao i druge primese u samom komadu nakita (srebro, nikal, hrom, platina i sl.). Ako želimo da prodamo taj komad nakita, u najboljem slučaju dobićemo 50 posto od cene po kojoj smo ga kupili.

U investiciono zlato se ne ubraja ni monenatarno zlato, koje zapravo država koristi da kreira svoje rezerve i u nepredviđenim turbulentnim situacijama podmiri dugovanja kada to nije u stanju da učini drugim putem, najčešće kreditima ili robom.

Investiciono zlato su, prema zakonima naše zemlje, poluge, pločice i novčići posebnih karakteristika. Poluge i pločice moraju imati finoću jednaku ili veću od 995 hiljaditih delova (995/1000) i moraju biti izražene u masi koja je prihvatljiva na tržištu plemenitih metala.

Zlatni novčići koji se smatraju investicionim zlatom su isključivo oni iskovani nakon 1800. godine, koji jesu ili su bili zakonsko sredstvo plaćanja u državi porekla. Oni se uobičajeno prodaju po ceni koja nije viša od 80% vrednosti zlata na otvorenom tržištu, sadržanog u novčićima.

Ovakvi novčići moraju posedovati stepen finoće jednak ili veći od 900/1000.

Investiciono zlato se proizvodi u posebnim livnicima i u strogo kontrolisanim uslovima.

Zašto izabrati Zlatni Standard za kupovinu zlata?

Društvo Zlatni Standard na prvom mestu ističe sigurnost u kvalitet investicionog zlata iz njihove ponude.

Poluge i pločice imaju garanciju finoće (Fine Gold 999,9) u skladu sa standardima Udruženja učesnika tržišta dragocenih metala iz Londona (LBMA – London Bullion Market Association), odnosno LBMA sertifikovanih rafinerija/livnica iz EU i Švajcarske.

Pored toga, Zlatni Standard garantuje najpovoljniju cenu investicionog zlata na domaćem tržištu i, što je mnogima od presudne važnosti, zlato iz njihove ponude je uvezeno legalno sa svim zakonom propisanim dozvolama, uz završen carinski postupak.

Za razliku od drugih sličnih kompanija, zlatara ili agencija, Zlatni Standard se može pohvaliti kontinuitetom u snabdevanju i raspoloživošću robe.

Kako bi svojim klijentima ponudili još povoljnije kupoprodajne uslove, po ubedljivo najpovoljnijim cenama u Srbiji, Zlatni Standard omogućava i avansnu kupovinu i nabavku investicionog zlata, uz zaključenje kupoprodajnog ugovora sa svim bitnim ugovornim elementima koji štite najbolje interese klijenata Zlatnog Standarda.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu društva Zlatni Standard ili pozivom na broj 011/7709-128.

Zlatni Standard možete kontaktirati i pratiti putem društvenih mreža: Twitter na profilu OVDE, i LinkedIn na profilu OVDE.

Milioni su ostali bez posla, a bogatstvo milijardera poraslo na 10,2 biliona dolara



© 2024 Zlatni Standard. Sva prava zadržana. Razvoj sajta  Smart Web