Dukati

Pogledaj kao Grid List

3 proizvoda

Set Descending Direction
  1. MALI DUKAT FRANC JOZEF 3,49 grama
    MALI DUKAT FRANC JOZEF 3,49 grama

    31.171  din
  2. Veliki dukat Franc Jozef 13,96 grama
    Veliki dukat Franc Jozef 13,96 grama

    121.859  din
  3. Bečka Filharmonija 1 OZ
    Bečka Filharmonija 1 OZ

    265.544  din
po strani

Sve što je potrebno da znaš o

kupovini investicionog zlata

Investiciono zlato – o takozvanim „štednim planovima“ i zloupotrebama sefova
Koliko košta gram zlata? Trenutna cena i kakve su prognoze cene zlata za 2024. godinu?
585 zlato: Cena za gram i njegova aktuelna vrednost
Investiciono zlato: Poređenje bruto marži raznih trgovaca u Srbiji

Dukati: cena i kratki vodič za investitore

Zlatni dukati ne samo da čuvaju kulturno nasleđe i lepotu, već ujedno predstavljaju i jedinstveni izbor u svetu investicionog zlata. Dukati su izrađeni od zlata visoke finoće (sa preko 98% čistoće) i često su prvi izbor za poklon u srećnim prilikama poput krštenja, a istovremeno predstavljaju sigurno utočište za očuvanje kupovne moći vaše štednje. Pogledajte našu ponudu i razmislite o ulaganju u zlatne dukate.

Zlatni dukat je oduvek predstavljao vrhunski poklon za voljene osobe. U Srbiji postoji dugogodišnja tradicija darivanja zlatnika za posebne događaje poput rođenja ili krštenje deteta, ali i venčanja najmilijih. Ta tradicija se održala sve do našeg doba.

Zlatni dukat kao sredstvo investiranja

Međutim, zlatni dukat nije samo simboličan poklon. On takođe služi i kao sredstvo investiranja koje ima stabilnu vrednost i održava kupovnu moć. Kroz istoriju, zlato je pokazalo stabilnost i tendenciju rasta vrednosti, čineći dukate popularnim izborom za diversifikaciju investicionog portfelja i zaštitu od inflacije. Još jedna bitna karakteristika zlatnih dukata je njihova likvidnost: oni su lako prenosivi i mogu se brzo konvertovati u gotovinu po potrebi.

Kako izgleda naša ponuda zlatnih dukata?

Svaki zlatni dukat u našoj ponudi ispunjava kriterijume investicionog zlata prema propisima Republike Srbije. 

U našoj kolekciji se posebno ističu dukati Bečke filharmonije, kao i Franc Jozef dukati, najpoznatiji proizvodi priznatog austrijskog proizvođača novčića, Münze Österreich (Austrian Mint).

Kako se određuje cena dukata?

Cena zlatnih dukata se formira na osnovu trenutnih cena zlata, težine samog dukata i marže distributera. Važno je napomenuti da se cene u Srbiji mogu razlikovati od cena u inostranstvu, najčešće zbog različitih poreza, transportnih troškova i marži trgovaca. Međutim, trudimo se da ove razlike ostanu minimalne kako bi naši klijenti imali najbolje moguće uslove za kupovinu.

Zlatni dukati: Prodaja u Beogradu i Srbiji

Kada se radi o prodaji zlatnih dukata, proces uključuje izdavanje predračuna, plaćanje u gotovini ili prenosom sredstava na naš bankovni račun. Po potvrđenoj uplati, sledi dostava i razmena svih relevantnih dokumenata uzimajući u obzir interese oba učesnika kupoprodajne transakcije.

Za avansnu kupovinu, proces započinje izdavanjem avansnog računa i dogovaranjem dinamike uplate (bilo preko bankovnog računa ili u gotovini), a zatim sledi dostava u ugovorenom roku. Ovaj način kupovine nudi veoma povoljne cene kako za prodaju zlatnih dukata u Beogradu, tako i za prodaju dukata u Srbiji.

Od koga sve nabavljamo zlatne dukate?

Među našim pouzdanim partnerima se izdvaja The Royal Mint, britanska kovnica osnovana pre više od 1100 godina.

The Royal Mint je druga najstarija kovnica na svetu koja simbolizuje tradiciju i kvalitet. Ova prestižna institucija je postala naš partner u novembru 2023. godine, dodatno potvrđujući našu posvećenost najvišim standardima u svetu investicionog zlata.

Zlatne dukate nabavljamo i od drugih reputabilnih partnera u EU i Švajcarskoj.

Autentičnost dukata

Ukoliko želite da budete sigurni u kupovinu autentilčnih dukata, predlažemo da kupujete samo od proverenih i pouzdanih trgovaca, a uz našu stručnost i dugogodišnje iskustvo, možete biti dodatno sigurni da je svaki dukat koji nabavljate prošao stroge kontrole kvaliteta.

Ovde se posebno izdvajaju dukati Bečke filharmonije koji poseduju napredne sigurnosne elemente u cilju zaštite od potencijalnih pokušaja falsifikovanja.

Austrijski dukati: Gde se mogu kupiti dukati Franc Jozef?

Austrijski dukat Franc Jozef, sa svojim prefinjenim dizajnom i istorijskim nasleđem, predstavljaju pravu dragocenost za kolekcionare i investitore. Kovani su od finog zlata, a svaki dukat nosi lik Franca Jozefa I, simbolizujući eru prosperiteta i kulture u Austro-Ugarskoj monarhiji.

Ovi dukati ne samo da odražavaju bogatu istoriju, već ujedno predstavljaju i stabilnu investiciju, zahvaljujući svom trajnom materijalu i vrednosti koja se povećava s vremenom.

Ukoliko ste u potrazi za autentičnim austrijskim dukatima Franca Jozefa, mi smo idealno mesto za vas. 

Zlatni dukati za decu: Idealan poklon za krštenje

Zlatni dukati predstavljaju jedan od najlepših i najtrajnijih poklona koji možete odabrati za krštenje deteta. Simbolički, zlatni dukati za krštenje ne samo da predstavljaju čistotu i svetost ovog važnog događaja, već postaju i dragocena amajlija koji će pratiti dete kroz život.

Kada su u pitanju dukati za krštenje, cena može da varira u zavisnosti od težine, dizajna i trenutne tržišne vrednosti zlata, ali ulaganje u ovakav poklon ima neizmernu vrednost koja prevazilazi materijalno. Dukati se često prenose s kolena na koleno, postajući tako porodična baština, odnosno nasledni materijal, koja nosi sa sobom priče i uspomene generacija.

Zašto da odaberete nas za kupovinu zlatnih dukata?

Prilikom odluke o kupovini investicionog zlata, posebno u formi dukata, izbor pouzdanog prodavca je od suštinskog značaja. Mi vam pružamo upravo to: pouzdanost, transparentnost u poslovanju i nespornu garanciju kvaliteta. Dukati iz naše ponude dolaze od renomiranih i sertifikovanih proizvođača, i izrađeni su prema najvišim standardima. Naš ugled i zadovoljni kupci su jasan pokazatelj zašto bismo trebali biti vaš izbor.

Važno da znate još ovo!

Zlatni Standard se fokusira isključivo na prodaju investicionog zlata, što znači da ne prodajemo dukate i novčiće sa numizmatičkom vrednošću. Razlog za to je što numizmatička vrednost nije direktno povezana sa tržišnom vrednošću zlata, već zavisi od retkosti, istorijske vrednosti i stanja novčića. Naš cilj je pružanje stabilnih i pouzdanih investicionih opcija koje imaju jasnu tržišnu vrednost, što investitorima omogućava lakše praćenje i procenu njihove investicije.

Nemamo ništa protiv aktivnosti sakupljanja dukata i novčića sa numizmatičkom vrednošću iz estetskih razloga ili kao hobi. Međutim, mišljenja smo da su dukati i novčići sa numizmatičkom vrednošću relativno neisplativo ulaganje za prosečnog ulagača u investiciono zlato.

Šta kaže Zakon o PDV-u?

Regulatorni okviri i zakonske odredbe imaju bitan uticaj na tržišnu cenu dukata. U nekim državama, visoki porezi na transakcije sa zlatnim dukatima dodatno podižu ukupne troškove i time oblikuju njihovu finalnu cenu.

Ovo je posebno zanimljivo u Srbiji, jer investiciono zlato, u skladu sa zakonskim odredbama, ne podleže porezu na dodatu vrednost Konkretno, to znači da je nabavka investicionog zlata za 20% jeftinija (što odgovara trenutnoj stopi PDV-a) u poređenju sa kupovinom drugih vrsta zlata koje podležu porezu na dodatu vrednost. Ta razlika se najviše odražava u ceni. Pored toga, investiciono zlato je dostupno i za pravna lica, koja ga mogu kupiti putem uplate preko svojih tekućih računa.

Naša preporuka za investitore

Budući da svaki investitor ima jedinstvene okolnosti, preporučujemo da se za savete o porezima na investicije u dukate kao opciju investicionog zlata i mogućnostima za njihovu optimizaciju obratite stručnom finansijskom savetniku.

Naše stalne klijente i zainteresovane pravne subjekte pozivamo da od nas potraže priručnik pod naslovom: „Priručnik za računovodstveno priznavanje i vrednovanje investicionog zlata i poreski tretman – Za društva kojima pretežna delatnost nije trgovina investicionim zlatom, niti se bave proizvodnjom i preradom“.

Za fizička lica, pojedince i samostalne preduzetnike smo kreirali „Informator o poreskom tretmanu prometa investicionog zlata za fizička lica i preduzetnike“. Kontaktirajte nas odmah kako biste dobili svoj primerak.

© 2024 Zlatni Standard. Sva prava zadržana. Razvoj sajta  Smart Web